Receptai

Gaivus maskarponės sūrio tortas

19:52


Be galo mėgstu sukiotis virtuvėje. Jeigu ne darbai, turbūt visą laiką galėčiau praleisti gamindama konditerinius ir mėsinius patiekalus. Visgi, tenka atsižvelgti į darbo grafiką, o skaniausius patiekalus gaminti nedarbo dienomis. Taigi, šiandienos receptas - ypatingas, nes jį gaminau savo dvidešimt penktojo gimtadienio proga.

Tavo dėmesiui be galo gaivus, be galo skanus tortas. Tiesa, išmėginau keletą variacijų iš kurių pirmoji - su braškėmis, o antroji su trešnėmis. Taip pat damų pirštelius vieną kartą mirkiau kavoje, o kitą - arbatoje. Idealiausia variacija - arbata su braškėmis. Su trešnėmis irgi visai nieko, tik kavos nerekomenduoju. Kažkaip netinka...




Taigi, pradedam nuo recepto. Jį radau internete, o tiksliau 15min.lt (originalus receptas ČIA). Aišku, viską šiek tiek supaprastinau ir vietoj tešlos nusipirkau damų pirštelių. Dideliam tortui Tau prireiks:

  • 500 g. maskarponės sūrio (man labai patiko Vilkyškių dėl savo skonio);
  • 200 ml. natūralaus jogurto;
  • 200 g. miltelinio cukraus (aš trinu paprastą su kavamale);
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 1 citrinos sultys;
  • 30 g. želatinos;
  • 400 ml. 35% grietinėlės;
  • Uogos.

Kas toliau?

  1. Į dubenį sukrėsti maskarponės sūrį, jogurtą, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos  sultis. Viską išmaišyti ir trumpam padėti į šaldytuvą.
  2. Kol tešla vėsta, reikia pasiruošti želatiną. 30 g. želatinos užpilti 100 ml. vandens. Geriausia naudoti kiek pravėsusį virintą vandenį. Gerai išmaišyti. Jeigu želatina netirpsta, galima trumpai pakaitinti mikrobangėje ar ant ugnies. Leisti truputį apstingti (kokias 5-10 minučių) ir po truputį maišant supilti į tešlą. Tam aš naudoju plaktuvą. Vėl įdėti į šaldytuvą.
  3. Atskirame dubenyje iki standžios masės plakti grietinėlę.Vėliau ją reikia sukrėsti į tešlą ir vėl išmaišyti bei įdėti į šaldytuvą.
  4. Galiausiai, eilė pagrindui. Reikia saldintos juodos arbatos arba kavos damų piršteliams mirkyti. Šis veiksmas - bene vienas sudėtingiausių, kadangi sausainiai prisigeria be galo greitai. Aš tam naudoju trintuvą (tą, kuris skirtas trinti bulvėms ir primena kiaurasamtį). Juos reikia dėlioti kaip pagrindą skardos apačioje, vėliau - tešlos eilė. Ant viršaus puošmena - uogos.
Tortą reikia šaldyti apie 5-6 valandas, bet turbūt geriausia - palikti per naktį. Prieš išimant iš skardos, rekomenduoju gražiai apipjauti kraštus, kad tortas neskiltų (man taip buvo antrąjį kartą). Na, o jeigu neturi specialios skardos, žinok, kad puikiai gaunasi ir dubenėlyje. Tiesiog viską reikia daryti atvirkščiai (pirmas sluoksnis - uogos, viršutinis - biskvitas). 




Kaip jau minėjau, tai tikrai vienas skaniausių kada ragautų tortų. Šiai dienai net nepasakyčiau ar koks nors yra patikęs labiau. Na, galbūt su riešutų sviestu, bet jis - labiau žiemiškas. Tikrai rekomenduoju išmėginti, kadangi procesas - greitas ir paprastas, o rezultatas - puikus. O ir pats pyragas nėra labai brangus, nes didžiulė skarda kainuoja apie 10 eurų.

You Might Also Like

1 komentarai (-ų)